Klantenservice uitbesteden

Outsourcing Suriname

Wilt u uw klantenservice uitbesteden? Het uitbesteden van de klantenservice naar Suriname is inmiddels een beproefd business model voor Nederlandse en Belgische ondernemingen om kosten te besparen met behoud van kwaliteit. Sinds onze oprichting in 2007 hebben we vele honderden Nederlandse en Belgische bedrijven ondersteund met hun frontoffice en backoffice werkzaamheden.

Strongbow Offshore

De klantenservice zelf doen, uitbesteden aan een callcenter in eigen land of uitbesteden aan Strongbow Offshore?

Er zijn ondernemingen die de klantenservice zelf doen. Immers, als bedrijf kent u uw klant het beste, u kent uw product het beste waardoor u de klant snel kunt helpen en het klantcontact geeft u waardevolle informatie over hoe men uw product ervaart en naar welke eventuele nieuwe producten er vraag is.

Toch wordt u als bedrijf geconfronteerd met een aantal zaken die u aan het denken kunnen zetten:

1. Hoe ga ik om met fluctuerende vraag naar capaciteit bij piek- en daluren of wanneer seizoensfactoren een rol spelen? Tijdens piekbelastingen heb ik te weinig personeel en tijdens daluren zit ik met medewerkers die weinig te doen hebben. Ik wil goede medewerkers aan mij binden dus wil ik hen goede arbeidsvoorwaarden aanbieden waaronder een vast contract, maar dit belemmert mij tegelijk om mensen flexibel in te zetten qua uren want ik kan een fulltimer niet even snel als parttimer inzetten.

2. In hoeverre denkt de wetgever met mij als ondernemer mee? Stel dat iemand meteen ziek wordt op de eerste werkdag en de persoon is de komende tijd niet meer inzetbaar. Ik zit dan met kosten waar geen inkomsten tegenover staan. Hoe verloopt daarbij de ontslagprocedure?

3. Het managen van de klantenservice kost mij toch teveel tijd, ik hou te weinig tijd over voor mijn core-business en mijn concurrenten kunnen veel sneller dan ik inspelen op nieuwe ontwikkelingen

4. Hoe houd ik de kosten in de hand? Naarmate mijn medewerkers langer bij mij werken stijgen de loonkosten en ik kan mensen niet gemakkelijk laten afvloeien.

Dit zijn vragen die regelmatig leiden tot het uitbesteden van werkzaamheden naar een callcenter of contactcenter. Deze stap lost zeker een aantal vragen/problemen op die hierboven zijn genoemd, echter zijn callcenters in Nederland en België niet goedkoop.

Uitbesteden naar Strongbow Offshore in Suriname ontzorgt

We hebben onze klantenservice ruim 8 jaar geleden uitbesteed aan Strongbow Offshore. Fijne samenwerking, korte lijnen en een flinke besparing! Sylvia de Lange – Conversieweb

Strongbow Offshore

De voordelen om uw klantenservice uit te besteden aan Strongbow Offshore

Als u toch de stap heeft gezet om uw klantenservice uit te besteden aan een call center, waarom niet uitbesteden aan Strongbow Offshore die sinds 2007 is gevestigd in Suriname? De kwaliteit is vergelijkbaar met Nederlandse callcenters en de kosten zijn een heel stuk lager. Met de huidige technologie speelt afstand geen rol van betekenis meer.

Wanneer u tot de conclusie bent gekomen dat outsourcing van uw Nederlandstalige klantenservice naar een lagelonenland een reële optie is, dan is Suriname een serieuze kandidaat. Vrijwel elke Surinamer spreekt en begrijpt immers Nederlands, de affiniteit met Nederland en de Nederlandse cultuur is groot en er is genoeg hoog opgeleid personeel beschikbaar.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw klantenservice uit te besteden naar Suriname? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

We werken sinds 2007 voor verschillende bedrijven in Nederland en België. Referenties op aanvraag.