Klantenservice uitbesteden

Wilt u uw klantenservice uitbesteden? U heeft dan de mogelijkheid uw klantenservice uit te besteden aan een callcenter in Suriname. Het uitbesteden van de klantenservice naar Suriname is inmiddels een beproefd business model voor Nederlandse en Belgische ondernemingen om kosten te besparen met behoud van kwaliteit.

De klantenservice zelf doen, uitbesteden aan een callcenter in eigen land of uitbesteden aan een offshore callcenter in het buitenland?

Er zijn ondernemingen die de klantenservice zelf doen. Immers, als bedrijf kent u uw klant het beste, u kent uw product het beste waardoor u de klant snel kunt helpen en het klantcontact geeft u waardevolle informatie over hoe men uw product ervaart en naar welke eventuele nieuwe producten er vraag is.

Toch wordt u als als bedrijf geconfronteerd met een aantal zaken die u aan het denken zetten:

1. Hoe ga ik om met piek- en daluren? Tijdens piekbelastingen heb ik te weinig personeel en tijdens daluren zit ik met medewerkers die niets te doen hebben. Ik wil goede medewerkers aan mij binden dus wil ik hen goede arbeidsvoorwaarden aanbieden waaronder een vast contract, maar dit belemmert mij tegelijk om mensen flexibel in te zetten qua uren want ik kan een fulltimer niet even snel als parttimer inzetten.

2. In hoeverre denkt de wetgever met mij als ondernemer mee? Stel dat iemand meteen ziek wordt op de eerste werkdag en de persoon is de komende tijd niet meer inzetbaar. Ik zit dan met kosten waar geen inkomsten tegenover staan. Hoe verloopt daarbij de ontslagprocedure?

3. Het managen van de klantenservice kost mij toch teveel tijd, ik hou te weinig tijd over voor mijn core-business en mijn concurrenten kunnen veel sneller dan ik inspelen op nieuwe ontwikkelingen

4. Hoe houd ik de kosten in de hand? Naarmate mijn medewerkers ouder worden kost het mij veel meer geld en ik kan mensen niet gemakkelijk laten afvloeien.

Dit zijn vragen die regelmatig leiden tot het uitbesteden van de inbound klantenservice naar een callcenter in Nederland of België. Deze stap lost zeker een aantal vragen/problemen op die hierboven zijn genoemd, echter zijn callcenters in Nederland en België niet goedkoop.
Als u toch de stap heeft gezet om uw klantenservice uit te besteden aan een callcenter, waarom niet uitbesteden aan een callcenter in het buitenland waar de lonen een stuk lager zijn en de kwaliteit vergelijkbaar of beter is dan Nederlandse callcenters? Met de huidige technologie speelt afstand immers geen rol van betekenis meer.

Wanneer u tot de conclusie bent gekomen dat outsourcing van uw Nederlandstalige klantenservice naar een lagelonenland een reële optie is, dan is Suriname de enige serieuze kandidaat. Vrijwel elke Surinamer spreekt en begrijpt immers Nederlands, de affiniteit met Nederland en de Nederlandse cultuur is groot en er is genoeg hoog opgeleid personeel beschikbaar.

Uitbesteden van uw klantenservice naar een callcenter in Suriname biedt u een oplossing voor de genoemde knelpunten hierboven en zorgt ervoor dat u voldoende tijd en geld overhoudt om uw onderneming verder te laten groeien!

De kritische succesfactoren bij het uitbesteden van de klantenservice naar Suriname

De valkuilen bij het uitbesteden van de klantenservice naar Suriname

Waarom de klantenservice uitbesteden naar Suriname?

Waarom de klantenservice uitbesteden naar Strongbow Offshore?

De voordelen van het uitbesteden van de klantenservice naar Strongbow Offshore

Uw besparing bij het uitbesteden van de klantenservice naar Strongbow Offshore